Hommage aan Glenn Corneille zaterdag 16 oktober

In 2005 kwam musicus Glenn Corneille uit Venlo op 35-jarige leefijd door een tragisch auto-ongeval om het leven. De muziekwereld was in shock. Glenn was geliefd in vele kringen, zowel het Hilversumse (waar hij de laatste jaren veel werkzaam was) als in Maastricht waar hij aan het conservatorium studeerde. Zijn maandagavond sessies in Cafe Marks & Kampstra aan de Kommel staan nog velen helder voor de geest. Een 20ste editie van JekerJazz zou dan ook niet compleet zijn zonder een hommage aan deze veel te vroeg gestorven pianist, componist, arrangeur en televisiepersoonlijkheid.

Op zaterdag 16 oktober speelt stadsbeiaardier Frank Steijns zijn wekelijks carillonconcert, aanvang 12.30 uur, einde 13.15 uur. Dit keer echter volledig in het teken van JekerJazz. Hij wordt daarin vergezeld door o.a. gitarist Joep van Leeuwen en zangeres Tamara Hoekwater (ex-Volumia!). Speciaal ter nagedachtenis aan Glenn, zullen ze een bijzondere versie van “Hymn voor Glenn Corneille” van het Searing Quartet laten horen. Glenn’s moeder en Tamara Hoekwater hebben samen een tekst geschreven, “Fly Away.”

Aansluitend begint om 14.00 uur in Cabane op het Vrijthof de vertoning van de DVD “Tien Jaar Corneille Roelofs Trio 1995-2005.” Het is een registratie van hun allerlaatste concert in Gouvy, slechts enkele weken voordat Glenn verongelukte. De CD/DVD is in 2008 in beperkte oplage verschenen en wordt nu voor het eerst aan publiek vertoond. Initiatiefnemer en producer Marc Bosch zal een inleidend woord verzorgen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.