JekerJazz is los van Jazz Maastricht

Nu het programmaboekje (zie link hierboven) circuleert en er mooie complimenten komen voor de digitale versie die door Joe Thomissen verzorgd werd, is het nodig om een aantal zaken toe te lichten. Dit jaar is er een splitsing gekomen in de organisatie van het stadsfestival dat de voorbije jaren onder de naam Jazz Promenade furore maakte. Stichting Jazz Maastricht gaf aan dat ze met de Promenade activiteiten naar het MECC verhuisden. Het gros van het cafeprogramma zou worden afgestoten en door Giel Coenen en Appie Weijers voortgezet. Wilma Heystek en Wouter Gulikers zouden namens stichting Jazz Maastricht nog een gedeelte van de stadsprogrammering op zich nemen. Dat deel van het programma is te lezen op de Jazz Maastricht website.

JekerJazz Maastricht is een GRATIS toegankelijk festival. De concerten in Het Pesthuys, Theater a/h Vrijthof en Thembi zijn niet gratis en horen nog bij het Jazz Maastricht gedeelte. Thembi heeft een subsidie van €35.000 verworven en organiseert concerten onder eigen naam, dit jaar toevallig in hetzelfde weekend als JekerJazz. Hun programmering is op verzoek echter wel in het JekerJazz programmaboekje opgenomen.

JekerJazz Maastricht heeft een eigen visie en beleving wat betreft muziek en programmering en zal vanuit de eigen beginselen verder gaan met het organiseren van evenementen. Na het festival zullen in Cafe Forum aan de Pieterstraat 4 in november enkele JekerJazz after sessions plaatsvinden:
vrijdag 19 november: Muddy Songs Tejo Verstappen, Mike Roelofs, Bart Oostindie.
zaterdag 20 november: Pieter Vermeulen’s Cooder Connection Revisited
en zondag 21 november: BBThree (Quintet) with special guest Carlo Nardozza.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.