Pieter Vermeulen’s project tijdens JekerJazz After concert!

We zitten nog middenin de voorbereiding van JekerJazz Maastricht, of we spreken al over een JekerJazz After Concert? Jazeker! Maar het is wel nodig om te vermelden dat het eigenlijk een festival concert betreft dat gepland stond voor het Forum, het bekende café op de andere hoek van de Pieterstraat dat met de nieuwe uitbater John Paulus ongetwijfeld een gezellige toekomst tegemoet gaat. Helaas is de verbouwing van het Forum niet op tijd klaar voor het festival, vandaar dat ook dit optreden van Pieter Vermeulen en band verplaatst is naar november. Lees ter info al onderstaand artikel uit de Weekend Gezet online. Meer nieuws over de opening van het Forum, John Paulus en NOG MEER JekerJazz After concerts binnenkort in dit 20ste editie journal!

Pieter Vermeulen zal op vrijdag 15 oktober in John Mullins Irish Pub spelen!

(Tekst: Yasha Ergec | Foto: Wim Langohr)
Ry Cooder, de vader van de slide gitaar, weet met zijn unieke sound nog steeds ontelbaar veel mensen te inspireren. De diepgang en de intensiteit van zijn muziek staan in sterk contrast met de vervlakking en de middelmaat die de hedendaagse popmuziek maar al te vaak kenmerkt. Ook Simon Roelofs en Pieter Vermeulen zijn twee muzikanten met een grote bewondering voor deze Amerikaanse gitarist. Een bewondering die diep zit en de grondslag vormt van hun eigen muzikale ensemble. The Cooder Connection Revisited.

We spreken de twee gepassioneerde muzikanten aan Simon’s eettafel in Heerlen en al snel wordt duidelijk dat we het hier niet met een doorsnee bandje te maken hebben. Simon en Pieter zijn niet alleen begeesterde muzikanten maar ook zeer bevlogen vertellers. Zij vullen elkaar moeiteloos aan en hebben de muzikale leek binnen de kortste keren uitgelegd waar het bij de Cooder Connection om te doen is. “Het unieke aan de muziek van Cooder is dat zij erg toegankelijk en tegelijkertijd ook zeer virtuoos en gelaagd is. Hij weet met zijn geluid een unieke sfeer te creëren en daarbij is de intonatie alles. Het gaat erom dat je de juiste toon op de juiste plaats zet en daar dan ook nog eens een hoop gevoel in legt”, steekt Simon, de bassist, meteen van wal. “Het verschil tussen Cooder en vrijwel alle andere bands is dat zijn muziek niet lineair is. Daar waar je alle andere muziek kunt ontleden in een reeks akkoorden en noten om ze vervolgens gewoon na te spelen werkt dat bij Cooder niet. Uit de manier waarop hij bepaalde tonen aanslaat ontstaat een sfeer die maar moeilijk na te bootsen is”, vult Pieter, de gitarist en frontman van de band aan.

lees verder op: weekendgezet.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.