Homage to Glenn Corneille (1970-2005)

(visit the Corneille Roelofs Trio site in MySpace for info in English)

Glenn Corneille mag tijdens deze 20ste editie van JekerJazz absoluut niet ontbreken. De muzikale duizendpoot uit het Limburgse Venlo kwam vijf jaar geleden op 23 augustus bij een noodlottig auto-ongeluk om het leven. De muziekwereld was in shock. Veel te vroeg. Glenn (35) was in de bloei van zijn bestaan. Op 22 augustus jl. werd een 5de en laatste Memorial voor Glenn gehouden in Eemnes. Op 23 augustus werd in de Glenn Corneillezaal van Hotel Wilhelmina te Venlo het boek Glenn Corneille – Ik ben piano van auteur Albert Lamberts ( Uitgeverij van Spijk, Venlo) gepresenteerd.

Maastricht was de stad waar Glenn het conservatorium volgde en waar hij cum laude afstudeerde. Waar hij woonde met zijn jonge gezin en waar hij op de maandagavond bij Marks & Kampstra zijn wekelijkse sessies hield. Maastricht was de stad waar hij tijdens jazzfestivals en concerten in diverse formaties de sterren van de hemel speelde. Glenn Corneille hoort bij de muzikale bezieling, de beleving van JekerJazz door de jaren heen.

Wat we precies gaan doen, is nog in volle voorbereiding. Het staat in ieder geval vast dat we het laatste concert van Glenn met het Corneille Roelofs Trio op Gouvy Jazz in 2005 aan het JekerJazz publiek presenteren. Deze CD/DVD is in 2008 in beperkte oplage verschenen. Hou dit 20ste editie journal in de gaten voor meer nieuws. Bij deze een clip van een nummer dat vriend en collega Egbert Derix voor Glenn Corneille heeft geschreven en opgenomen met het Searing Quartet : Hymne for Glenn Corneille. En de Gouvy Jazz 2005 opname van de BRF is te vinden op http://www.myspace.com./CorneilleRoelofsTrio

Advertenties

Reacties zijn gesloten.